Mi más is jöhetne a plasztikai sebészet után, amiből Dél-Koreában többet csinálnak, mint a világon bárhol. Az új műsor vendégei tíznél több beavatkozáson átesett koreaiak, akik lehetőséget kapnak arra, hogy visszacsináltassák.

Az esztétikai sebészek nemzetközi szövetségének adatai szerint csak 2010-ben 770 ezer beavatkozást végeztek Dél-Koreában: az emberek 1,6%-a kereste fel abban az évben orvosát, hogy reszelgessen rajta valamit. Ezzel a számmal az ország olyan műcsöcs- és piszeorr-nagyhatalmakat utasít fölényesen maga mögé, mint Brazília, Venezuela vagy Kolumbia.

Advertisement

Vidéki kisvárosokban is könnyedén lehet találni utcát, ahol közérten kívül semmi más nincs, csak plasztikai rendelő, de ami Szöulban megy, az lélegzetelállító. Az újgazdag negyedek utcáin, mint a híres videóklipből ismert Gangnamban, szinte kivétel nélkül mindenki meg van műtve. Ráadásul egységesre: nagy szemet, hegyes állacskát, és – ami európai szemmel a legmulatságosabb – pisze orrukból kampós orrot készíttetnek maguknak a koreai nők és férfiak.

Hogy ez miért van, a fene se tudja. De az biztos, hogy a sebészek jól csinálják: a környező országokból Dél-Koreába látogató plasztikaisebészet-turisták mostanában igazolást kapnak a beavatkozásokról, hogy hazatérve átengedjék őket a határon, mert útlevélképükre többé nem hasonlítanak.

Ennek a folyamatnak természetes kimakszolása a 백투마이페이스 (a műsor koreai neve fonetikusan leírva, hogy Back To My Face, azaz Visszakapni az arcomat). Ez lesz valakiből tíz műtét után:

Vagy ez:

A műsorban szépen sorra is veszik a beavatkozásokat:

A vendégek aztán dönthetnek, hogy visszacsináltassák-e. Ez a lány például igent mondott, és visszakapta koreai állát és szemeit:

Elvileg arról szól a műsor, hogy az ember legyen elégedett természetes arcvonásaival. Persze mókás csavar, hogy ehhez egy tizenegyedik műtét kell. Vagy egy tizenkettedik.

Forrás: Kotaku