Politikus nem lesz a Vundersön és Zuperszexiben, de tréfálkozás a közélettel és az Indexszel igen. Az RTL Klub ma megmutatta, hogy milyen lesz a pár hét múlva induló esti showműsora Sebestyén Balázzsal és Vadon Janival.

"Természetesen a Szabózét várjuk" - mondja tíz perccel az eredeti kezdés után a sajtós. Két tucatnyian vagyunk a Platzban, én próbálok úgy ülni a lakkozott bárszéken, hogy ne kelljen minden második percben megfeszítenem az egész felsőtestem és megakadályozni magam a röhejes lecsúszástól. Már itt van Sebestyén Balázs és Vadon János is. Az előbbi száz százalék azzal ment fodrászhoz, hogy úgy szeretne kinézni, mint Brad Pitt a Z világháborúban, Vadon Jánost pedig simán össze tudnám keverni Földes András újságíróval egy sötét és nyirkos kuloárban. A Blikk nem jön, mert állítólag Balázs nincs jóban velük, de ezt már csak fél füllel hallom, szóval meg nem erősített pletyka.

Advertisement

Megérkezik Szabó Zoli, akit az indokoltnál jobban foglalkoztatja az a kérdés, hogy miért van rajtam táska, aztán elkezdődik a bemutató is. Az RTL Klub az X-Faktor után fogja indítani a Vundersőn és Zuperszexi nevű esti showműsort, amit úgy kell elképzelni, mint a Daily Show egyszerűbb, kétszemélyes változatát. Ezt nem mondja el senki, Kolosi Péter programigazgató sem, pedig egyértelmű lenne a párhuzam. Aztán kiderül, hogy mégsem az, ugyanis Balázs és János közéletről fog beszélni, tréfálkozni, sőt, kvaterkázni, de politikáról egyáltalán nem. Érdekes lesz ez a 2014-es választások alatt, de Kolosi minden spekulációt leállít azzal, hogy a tavaszi műsorrend az egy teljesen más tészta, ki tudja, addigra hogy lesz ez a műsor. SzabóZ közbeveti, hogy talán ugyanúgy fog szünetelni a választások alatt mint a Heti Hetes? Kolosi azt válaszolja, hogy a Heti Hetes sosem szünetelt. Szabó Zoli mellett nagyon kényelmetlen ülni, mert én nem is merek kérdéseket feltenni, miután Vadon Jani hangosan kiköti a helyi cateringnek, hogy az Index újságírója csak tojásos nokedlit és szottyos salátát kaphat a hivatalos sajtóebédből.

Jól előreszaladtam. Szóval a Vundersön és Zuperszexi, illetve bocsánat, most itt hadd álljak meg egy picit, én ezzel a műsorcímmel nem tudok mit kezdeni, Balázs szerint az volt a cél, hogy beszéljenek róla, hát akkor maradjunk annyiban, hogy már beszéltünk is. Mert hogy ember nem fogja ezt a száján kiejteni, az hótziher, hamarabb fogja mindenki azt mondani hétfő délelőttönként, hogy "Láttad a Balázst meg a Janit, hát ez a két csuda figura!", mint a műsor pontos címét. Biztos nincs ezzel semmi baj, Herman Péter kreatív osztályvezető szerint direkt próbáltak belecsempészni egy kis Zimmer Frei-hangulatot a címbe, csak a műsor egyáltalán nem olyan, mint egy balatoni nyaraló linóleum-, és gyufaszaga.

Már megint előreszaladtam. Levetítenek nekünk egy munkapilotot a műsorból, amit még júniusban forgattak. Egyáltalán nem fog adásba kerülni, a díszlet ideiglenes, a közönség és a vendégek viszont nem. Kolosi elmondja, hogy a műsor nagyjából hét különböző részből fog állni, és nekünk megmutatnak egy-egy példát minden részletre.

Balázs és Jani szerepe

Ez egy mindentől teljesen független standup, ami abból áll, hogy Balázs elmondja mit jelent a saját keresztneve, mit jelenet Janié és mit jelent a közönségtüzelő Kálmáné. Kálmán neve azt jelenti, hogy maradék. Taps.

Híralapú standup

Oké, csapjunk a lecsóba. A pilot szerint ez lesz a V + Z fő húzórésze, amikor Balázs és Jani a hét vicces híreit kommentálják viccekkel. Szabó Zoli annyira rátapad a saját telefonjára közben, hogy nekem kell oldalbaböknöm, hogy észrevegye a kivetítőt, amin éppen ez a comment:com-os poszt megy és a Sarka Katás hírt vicceskedik el Balázsék. Már nem emlékszem pontosan hogyan, de Zoli nagyon örül neki.

Közélet

Ez nagyjából ugyanaz, mint a híralapú standup, csak nem egy konkrét híren riffelgetnek, hanem egy általános jelenségen. Ez júniusban a nemzeti dohányboltok voltak, meg az, hogy milyen közel vannak egymáshoz és az iskolához. Illusztáció: painttel megdolgozott kép a 444-ről.

Sztárok helyzetbe hozva

Balázs és Jani végre leül egy kanapéra, ahol Szepesi Nikinek mutatnak meg egy szőrös férfisegget és azt kellene azonosítania név szerint. Rövid huzavona után kiderül, hogy a szőrös férfisegg Danny Blue-é. Taps.

Interakció a közönséggel

Egy szemüveges, kifejezetten schönherzesnek kinéző srácot megkérdeznek az utcán, hogy kép alapján megdugná-e Szepesi Nikit. A válasz előtt merevedik a kép, Balázsék tréfálkoznak egyet azzal, hogy már fejben írja a kommentet az Index Fórumba a srác, a közönséggel megszavaztatják, hogy igen vagy nem lesz a válasz. A válasz igen.

Provokatív bejátszók

Tóth Gabi ül egy hazugságvizsgáló előtt és olyanokat kérdeznek tőle, hogy szerinte Lola volt-e már két férfival egyszerre, meg hogy melyik jobb műsor, a Megasztár vagy az X-Faktor. Amikor hazudik, a gép hangosan berreg egyet. Itt nevettem.

Fővendéggel máshogy

Az Éjjel-nappal Budapest szereplői Activity-znek és képrejtvényekből kell kitalálni egy személy nevét. Az egyik megfejtés Farkasházy Tivadar volt, a rejtvényben volt egy E.T. is, úgyhogy egyelőre még nem raktam össze fejben, a másikban pedig egy döglött galamb, ott meg Ördögh Nóra volt. Azt értettem.

Advertisement

Ennyit látunk a műsorból, de ismétlem, ez tényleg csak egy munkapilot volt és a struktúráján kívül semmi sem végleges benne. Ja igen, meg a címén kívül.

Fotók: Klág Dávid / cink.hu