Vajon mi lehet cukibb dolog a világon egy csapat vízben lubickoló malacnál, amelyik odaúszik a turisták csónakjához, mint egy fóka és úgy barátkozik velük, mint egy delfin? Nagy hirtelen nem jut eszembe semmi.

Pig Beach a Bahamák egyik korallzátonya - kis jó indulattal szigete -, amely három édesvízű forrással büszkélkedhet. Ettől függetlenül lakatlan. Vagyis hogy ember nem él rajta, csak egy csomó disznó.

A legenda szerint valamikor réges régen tengerészek hagytak itt néhányat élelmiszer-tartaléknak, aztán mégsem tértek vissza értük. Azok meg elszaporodtak.

Advertisement

Mások szerint hajótörött malacokról van szó, vagy épp szökevényekről, akik egy közeli szigetről érkeztek a paradicsomba. A legkiábrándítóbb elmélet szerint szánt szándékkal hozták ide őket, hogy turistákat csalogassanak a Bahamákra.

Akárhogyis, most itt él egy kisebb fajta konda és szupercuki minden tagja. A közeledő csonakokhoz beúsznak a disznók és a turisták kezéből kapkodják ki a falatokat. Kell ennél több látványosság?

Via: Wikipedia. A posztba Christopher Dorobek fotóit fotóit linkeltem be a Flickrről, de a Google képkeresője rengeteg találatot dob fel.