Végre egy jó focisztori! A futballhoz a szurkolókhoz , az oldalvonalakhoz vagy a tökmagozáshoz hasonlóan hozzátartoznak a magukat mágnásnak kiadó álruhás nemzetközi csalókról és az edzőtáborban történő részeg verekedésekről szóló hírek. Most végre van egy új, minden eddiginél rejtélyesebb csalós sztori. Ami lehet, hogy totál kamu.

A Manchester United hetek óta nem titkolta, bogy meg szeretné vásárolni Ander Herrerát, az Athletic Bilbao 24 éves középpályását.

Annyira kellett nekik Herrerea, hogy még az is felmerült, egyszerűen kifizetik a játékos kivásárlási árát, ami 30,5 millió font volt. Hétfőn, az átigazolási időszak utolsó napján három férfi érkezett a United képviseletében a spanyol labdargó liga madridi székházába azzal, hogy ki szeretnék fizetni a kivásárlási árat. Amit egyelőre tudni lehet, hogy a három fickót fogadták az illetékesek, bementek az épületbe, körülbelül egy órát tartózkodtak ott, majd anélkül távoztak, hogy megkötötték volna a boltot. Pontosabban aemmit sem lehet tudni, de ez a hír szivárgott ki hétfő este a világsajtóban.

Advertisement

A BBC Radio Manchester a klubra hivatkozva ezután azt twittelte ki, hogy a három férfi csaló volt és nincs semmi közük a Unitedhez.

A Guardian szakírója ugyanakkor úgy tudta, hogy az egész háromemberes történet kamu.

Volt, aki megírta, hogy aláírták az ötéves szerződést.

Csak azért, hogy később mások kategorikusan cáfolják ezt.

Megint mások úgy tudták, hogy tényleg majdnem megvette az MU Herrerát, de nem csalók, hanem adójogi problémák miatt fújták le az üzletet az utolsó pillanatban.

Advertisement

A világsajtó nagy része mégis elfogadja a csalóelméletet. De még annyi sem világos, hogy ha egyáltalán így történt, mi lett volna a csalás lényege, hiszen nem pénzt felvenni, hanem kifizetni akartak. Lehet, hogy simán el akartak lopni pár pénztárcát meg telefont a liga irodáiból. És ezt ekkora körítéssel tették volna? De ha csalók voltak, hol voltak a tényleg érdeklődő MU emberei? Vagy mégsem érdeklődtek annyira?

Aztán eljött a kedd és a Marca nevű nagy spanyol sportlap azt közölte, a három fickó három ismert baszk ügyvéd volt, ugyanazok, akik a szintén ex-bilbaós Javi Martinez Münchenbe szerződését intézték. Még fotót is közöltek róluk. De ha ez így van, akkor miért csalózta őket a United? Az élet csupa talány!

David Moyes MU-menedzser kedden azt nyilatkozta, hogy az üzlet azért esett kútba, mert túl magas volt a kivásárlási ár. Ha bármi többet megtudok, megint posztolok a témában.

Ja, és a spanyol fociban nem is akkora ritkaság a kamu csapatvásárló üzletember, tavaly egy kamu sejk akarta megvenni a Getafe focicsapatát, hogy később kiderüljön róla, egy komplett, héttagú bűnbanda - spanyol és nem arab - tagja volt, aki egy nagy tőkeinjekció ígéretével akartak pénzt utaltatni a számlájukra, de a szisztéma két hamis csekk miatt az utolsó pillanatban lebukott.